Baking Bread with Lava in Iceland

0 sec : (playful string music)  

(신나는 현악기 음악)


4 sec : [Narrator] Siggi Rafn Hilmarsson is an Icelandic baker

[나레이터] 시기 랜 힐마슨은 아이슬란드 제빵사입니다.


8 sec : with an unconventional oven.

색다른 오븐으로 말이죠.

unconventional; [형용사] (흔히 호감) 인습[관습]에 얽매이지 않는; 색다른, 독특한 유의어 unorthodox 반의어 conventional


10 sec : He bakes bread by burying it underground,

그는 땅속에서 빵을 굽는데


13 sec : where it`s heated for 24 hours by nearby hot springs.

주변 온천에서 24시간 동안 열을 가합니다.


16 sec : - [Siggi] It`s very common to see hot springs here in Iceland.

- [시기] 아이슬란드에서 온천은 흔합니다.

It is common to 동사; 동사하는 일은 흔한 일이다


19 sec : There is constant lava crawling under us.

용암이 발밑으로 계속 기어 다니죠.


23 sec : This lava is heating up water, and this water comes boiling up on the surface.

이 용암이 물을 데우고, 데워진 물이 표면 위로 나옵니다.


29 sec : We could put it in the oven, but this is much more fun.  

이 물을 오븐에 넣을 수도 있지만, 이것이 훨씬 더 재미있습니다.


35 sec : - [Narrator] Iceland is one of the most volcanic regions in the world,

- [내레이터] 아이슬란드는 세계에서 화산 지역이 많은 곳 중 하나입니다.


38 sec : with 30 active volcanoes at any one time.

활화산이 동시에 30개나 됩니다.


42 sec : That helps create an abundance of hot springs, some with boiling hot water,

그 때문에 온천이 풍부하고 그들 중 일부는 팔팔 끓고 있는 온천수가 있습니다.


47 sec : and Siggi uses them to his advantage.

시기는 이 온천수의 장점을 이용합니다.


50 sec : He specializes in baking hverabraud,

그는 후버브로드를 굽습니다.


52 sec : a traditional Icelandic rye bread recipe

전통적인 아이슬란드 호밀 빵입니다.


55 sec : that dates back hundreds of years.

제조법은 수백 년 전으로 거슬러 올라갑니다.


57 sec : - I know for sure that in this village,

- 확신 건데 이 마을에서,


61 sec : I can track it down as far as late 1800 something.

이 제조법은 1800년대 후반까지 거슬러 올라갑니다.


66 sec : My grandmother taught my mother how to bake this bread,

저의 할머니가 어머니에게 이 빵 굽는 법을 가르쳐주셨어요


70 sec : and my mother taught me.

그리고 저는 어머님에게 배웠죠.


73 sec : In the hot spring rye bread recipe we have

온천 호밀 빵에는


76 sec : rye, flour, sugar, baking powder, salt, and milk.

호밀, 밀가루, 설탕, 베이킹파우더, 소금 및 우유가 들어갑니다.


81 sec : We put this in a pot, we put butter in the pot,

이것을 냄비에 넣고, 냄비에 버터를 넣고,


84 sec : then we wrap it with plastic foil

플라스틱 포일로 감싸줍니다.


86 sec : and we put it down in our hot spring hole for 24 hours.

그리고 온천 구멍에 24시간 동안 묻어 두죠.


93 sec : It`s very obvious to see if the ground is hot or not.

땅이 뜨거운지 아닌지는 쉽게 알 수 있습니다.

It`s very obvious to see if -; -인지 아닌지는 아주 명확하다


97 sec : I never use a thermometer.

온도계를 사용한 적이 없어요


99 sec : If I need to check the heat, I just use this one.  

온도를 확인하고자 할땐, 손가락만 있으면 됩니다.


104 sec : Our biggest challenge is rain.

가장 힘든 점은 비입니다.


106 sec : If it rains a lot, these holes that we are using can cool down,

비가 많이 오면, 구멍 온도가 식어버립니다.


111 sec : and if they are not hot enough,

아주 뜨겁지 않다면


113 sec : obviously the bread doesn`t bake completely.

분명 빵은 완전히 구워지지 않을 겁니다.


121 sec : Everybody eats our bread; our visitors, the locals.

모두가 이 빵을 먹습니다. 방문객과 현지인 모두.


125 sec : Hot spring rye bread has a unique taste

온천 호밀 빵의 맛은 독특합니다.


127 sec : that you don`t get from ovens.

오븐에서 나온 맛이 아니죠.


129 sec : The texture of this bread is quite special.

이 빵의 질감은 아주 특별합니다.


133 sec : It`s quite heavy, it`s not the typical light bread.

아주 무겁습니다. 일반적인 가벼운 빵이 아닙니다.


136 sec : When you show this to travelers that come to Iceland

이 빵을 아이슬란드 여행객에게 보여주고


138 sec : and you see their faces, they go Wow!,

그들의 표정을 보면, 그들은 와!합니다.


142 sec : then you start to think that this is quite amazing, actually.

그러면 이 빵이 아주 놀랍다는 것을 알게 됩니다. 진짜요.