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3 sec : You may have had duck before,
아마 이전에도 오리 요리를 먹어 본 적이 있을 겁니다.
may have had: - 했을지도 몰라Ex) Mars and Venus may have had water oceans in the past too.
4.5 sec : but if you haven’t had Peking duck, you haven’t lived.
하지만 만약 북경오리를 먹어보지 않았다면, 인생을 헛 산 거죠.
문제풀이
7 sec : A perfectly cooked Peking duck is
완벽하게 요리된 북경오리는
8 sec : the ultimate study in contrasts between crunchiness and succulence.
바삭바삭함과 촉촉함이 뚜렷하게 대비되는 최고의 예시입니다.
between A and B: A 와 B사이에 있다Ex) Only one game stood between him and victory.
16.5 sec : [Peking Duck]
[북경 오리]
18.5 sec : 100 days old ducks are ideal for the task.
100일된 오리가 이 요리에 가장 적합합니다.
21 sec : They are traditionally force fed to fatten them for two to three weeks prior to being dispatched.
전통적으로, 오리를 죽이기 2주에서 3주 전부터 강제로 먹여서 살을 찌웁니다.
26.5 sec : The duck is then plucked, organs removed, and thoroughly rinsed in water,
그러고 나서 오리의 털을 벗기고, 내장을 제거하고, 물에 깨끗이 씻습니다.
31 sec : and care is used to ensure that the skin remains intact.
물론 이 과정 속에서 껍데기가 손상되지 않게 주의를 기울여야 합니다.
34.5 sec : A soy sauce or malt sugar coating is then applied to the skin
그 다음 껍데기에 간장이나 맥아당을 바르고
38.5 sec : and the duck is hung overnight to dry.
건조시키기 위해 하루 동안 매달아 놓습니다.
42 sec : The next day air is pumped under the skin which causes it to separate from the flesh.
다음 날, 피부와 살을 분리하기 위해 껍데기 아래에 공기를 주입합니다.
47.5 sec : This will allow the fat to render on both sides of the skin making it crisper.
이렇게 하면. 지방이 껍데기 양면에 닿아 바삭해집니다.
54.5 sec : The carcass is then dipped in boiling water to tighten the skin
그러고 나서 이 죽은 오리는 그 껍데기에 탄력을 더하기 위해 끓는 물에 담겨지고
58 sec : and begin rendering the fat.
지방을 녹이기 시작합니다.
60 sec : The duck is once again hung over night.
그리고 한 번 더 하룻밤 동안 걸어 둡니다.
64.5 sec : Then roasted vertically in an oven.
그러고 나서 오븐 안에 세운 채로 구워 줍니다.
68 sec : Traditionally a wood oven is used,
전통적으로 나무 오븐을 사용하고,
70 sec : and only date, peach or pear trees are used to fuel the fire.
오직 대추나무, 복숭아나무 혹은 배나무만이 불을 짚이는데 장작으로 사용됩니다.
be used to: ~로 사용되다Ex) It can be used to write stories, poems, and music.
76 sec : The trick with cooking duck is to render out as much of the fat as possible.
오리를 요리하는 데 있어서 비법은 지방을 가능한 많이 제거하는 것입니다.
80 sec : This process results in skin that is shatteringly crisp
이 과정을 통해 껍데기가 놀랍도록 바삭바삭해지고
83 sec : and meat that is ethereally tender.
고기 또한 엄청나게 부드러워집니다.
85 sec : An expert chef’s usually slice the duck into over a hundred thin strips of meat off a duck,
전문적인 요리사들은 보통 오리를 100편이 넘는 살점이 나오도록 얇게 자릅니다.
slice A into B: A를 B로 얇게 자르다
89 sec : This recipe is traditionally served with mushu, small thin pancakes, used to wrap the duck
이 요리는 전통적으로, 오리를 싸 먹는데 사용하는 얇은 팬케이크 같은 밀전병과
be served with: - 곁들여 먹을Ex)We will be served with amazingly weird foods.
95 sec : along with spring onions and plum sauce.
파, 매실소스가 함께 제공됩니다.
100 sec : To find out more about Peking Duck and it’s amazing history. click here now.
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